- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18

2 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (arası için)
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için bal ve eritilmiş tereyağı

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi aç. Su, yoğurt, sirke ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğur.
Hamuru 4 bezeye ayır, üzerini örtüp 20 dakika dinlendir.
Her bezeyi nişastayla açabildiğin kadar ince aç.
Üzerine tereyağı sürüp ceviz serp, rulo yap ve gül şeklinde sar.
Yağlanmış tepsiye dizip 180°C’de üzeri kızarana kadar pişir.
Fırından çıkınca üzerine sıcak eritilmiş tereyağı gezdir, ardından bolca bal dök.

