- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
- 2 su bardağı ılık süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığından az eksik tuz
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı kadar damla çikolata
- 5-5,5 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin, her un farklı olabilir)
Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için sıvı malzemeleri karıştırma kabına koyup içine, şeker, maya, tuz, yumurta akı ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra tereyağını ekleyip yavaşça un ilave ediyoruz yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp yarısına kakao ekliyoruz tekrar yoğuruyoruz.
- Ayrı kaplara alıp üzerlerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açıyoruz.
- Kakaolu hamuruda açıp sade hamurumuzun üzerine dikkatlice koyuyoruz.
- Hamurun yarısına kadar damla çikolata koyup yarıya kadar rulo şeklinde sarıyoruz.
- Kalan kısmı birer parmak ara ile şerit şeklinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz şeritleri elimizle kıvırıp hamuru tekrar bu şeritlerin üzerinden geçirip tamamlıyoruz,.
- İsteğiniz bir kek kalıbını yağlayıp içine yerleştiriyoruz( yuvarlak kalıpta olabilir) üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Ben yumurta sarısı sürmedim isterseniz sürebilirsiniz.
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, çıkınca ilk sıcağı çıktığında ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz, servis tabağına alıyoruz, çok lezzetli bir tarif oluyor
deneyeceklere afiyet olsun