- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
Tarif:
23 adet iri şeftali
3 su bardağı şeker
12 litre su
Yapılışı:
Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz.
İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz.
Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz.
Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
İçine blendıra atarak pürüzsüz olana kadar blendırdan geçiriyoruz.
Üzerine şekerini ilave edip su miktarını tamamlıyoruz.
10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
Kavanozları ters çevirip bir gece dinlendiriyoruz.
Ertesi gün kiler gibi serin ve güneş ışığı almayan bir yere kaldırıyoruz.
Eğer kapaklarınız vakumlu (kilitli) kapaksa ters çevirmenize gerek yok.
Kışın gönül rahatlığıyla doğal ev yapımı içebileceğiniz bir nektar elde etmiş olduk. Bu şekilde kayısı nektarı da yapabilirsiniz. Ben kayısıdan kış için yaptım ama bir tane bile kalmadı, o kadar nefis oldu. Bu şekilde günlük kullanacağınız zaman şişeyi dolaba koyup soğutarak çıkardığınızda çalkalayıp tüketebilirsiniz. Şişeyi açtığınızda eğer kıvamı koyulaşmışsa sulandırarak da kullanabilirsiniz. Şekerini de kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Asla hazır almayın derim, evde kendi meyve suyunuzu kendiniz hazırlayın. Deneyeceklere kolay gelsin.
23 adet iri şeftali
3 su bardağı şeker
12 litre su
Yapılışı:
Şeftalileri iyice yıkayarak kabuklarını soymadan dörde beşe bölüp mutfak robotunun içine alıyoruz.
İyice parçaladıktan sonra tencereye alıyoruz.
Üzerini basacak kadar su ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatıyoruz.
Altını kapatıp iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletiyoruz.
İçine blendıra atarak pürüzsüz olana kadar blendırdan geçiriyoruz.
Üzerine şekerini ilave edip su miktarını tamamlıyoruz.
10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
Kavanozları ters çevirip bir gece dinlendiriyoruz.
Ertesi gün kiler gibi serin ve güneş ışığı almayan bir yere kaldırıyoruz.
Eğer kapaklarınız vakumlu (kilitli) kapaksa ters çevirmenize gerek yok.
Kışın gönül rahatlığıyla doğal ev yapımı içebileceğiniz bir nektar elde etmiş olduk. Bu şekilde kayısı nektarı da yapabilirsiniz. Ben kayısıdan kış için yaptım ama bir tane bile kalmadı, o kadar nefis oldu. Bu şekilde günlük kullanacağınız zaman şişeyi dolaba koyup soğutarak çıkardığınızda çalkalayıp tüketebilirsiniz. Şişeyi açtığınızda eğer kıvamı koyulaşmışsa sulandırarak da kullanabilirsiniz. Şekerini de kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Asla hazır almayın derim, evde kendi meyve suyunuzu kendiniz hazırlayın. Deneyeceklere kolay gelsin.