- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Malzemeler:
1 kg dana kaburga
4 diş sarımsak (ezilmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı üzüm suyu (isteğe bağlı – aroma için)
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 havuç (isteğe bağlı – dilimlenmiş)
1 kuru soğan (bölünmüş)
Yapılışı:
Salça, sarımsak, bal, zeytinyağı ve baharatları karıştır, sos yap. 
Kaburgayı bu sosa bulayıp 2 saat dolapta marine et. 

Fırın poşetine havuç ve soğanları koy, üstüne eti yerleştir. 

180°C fırında 2 – 2.5 saat ağır ağır pişir. 

Son 10 dakika poşeti kes, üzeri kızarsın diye açık pişir. 

Lokum gibi olur, kemikten düşer 

Yanına da köz patates ya da pilav verdin mi olay biter!










Yapılışı:

















Yanına da köz patates ya da pilav verdin mi olay biter!

