- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 513
- Tepkime puanı
- 17
- Puanları
- 18
Malzemeler:
6 adet tavuk baget
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet patates (isteğe bağlı, dilimlenmiş)
Yapılışı:
Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatları karıştır. Sarımsakları da ekle.
Tavuk bagetleri bu sosa bulayıp en az 30 dakika (vaktin varsa 2-3 saat) marine et.
Fırın kabına tavukları diz, istersen aralara patates de yerleştir.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir.
Yanına pirinç pilavı ve cacıkla servis edebilirsin.
6 adet tavuk baget
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 adet patates (isteğe bağlı, dilimlenmiş)
Yapılışı:
Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatları karıştır. Sarımsakları da ekle.
Tavuk bagetleri bu sosa bulayıp en az 30 dakika (vaktin varsa 2-3 saat) marine et.
Fırın kabına tavukları diz, istersen aralara patates de yerleştir.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir.
Yanına pirinç pilavı ve cacıkla servis edebilirsin.