- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 513
- Tepkime puanı
- 17
- Puanları
- 18

3 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak (ezilmiş)
200 gr kıyma
1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, pul biber
Zeytinyağı
Üzeri için: Tereyağ ve toz kırmızı biber


Patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimle, tuzlu suda 15 dakika beklet. Kurulayarak az zeytinyağında önlü arkalı kızart.
Kıymayı az yağda, soğan ve domatesle kavur. Salça ve baharatları ekle, 5 dakika pişir.
Her patlıcan diliminin ucuna 1 tatlı kaşığı kıymalı harç koyup rulo şeklinde sar.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diz, 180°C fırında 15 dakika pişir.
Yoğurdu sarımsakla karıştır, pişen sarmaların üzerine dök.
En son tereyağında kızdırılmış toz biberi gezdir, sıcak ya da ılık servis et.