- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
250 gr kavrulmuş susam
210 gr toz badem
1 çay bardağı ceviz (100 ml)
200 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu (15 gr)
2 yemek kaşığı limon suyu
Bulamak için:
Pudra şekeri
Ghriba Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Kavrulmuş susamı mikserde hafif toz haline getirin.
2.Bademi ben toz halinde aldım ama mikserde toz haline getirebilirsiniz. 3.Cevizi de mikserden geçirin.
4.Derin bir kabın içerisine badem, susam ve cevizi karıştırın.
5.Üzerine pudra şekeri limon suyu kabartma tozu, tereyağ ve 1 yumurta ilave edip yoğurun.Ele fazla yapışmayan bir hamur olacak. Bu yüzden ikinci yumurta fazla büyük olmasın eğer büyükse yumurtayı kasede çırpın ve kaşık yardımıyla hamura ekleyin ve ele fazla yapışmayan bir hamur elde edin.
6.Üzerini steçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
7.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp pudra şekerine bulayın.
8.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin ( pişerken hafif yaslanacak).
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika pişirin, üzerinde çatlaklar oluşacak.
9.Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz.
10.Soğumadan almayın fırından çıkınca hala yumuşak oluyorlar.
Afiyet olsun
210 gr toz badem
1 çay bardağı ceviz (100 ml)
200 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu (15 gr)
2 yemek kaşığı limon suyu
Bulamak için:
Pudra şekeri
Ghriba Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Kavrulmuş susamı mikserde hafif toz haline getirin.
2.Bademi ben toz halinde aldım ama mikserde toz haline getirebilirsiniz. 3.Cevizi de mikserden geçirin.
4.Derin bir kabın içerisine badem, susam ve cevizi karıştırın.
5.Üzerine pudra şekeri limon suyu kabartma tozu, tereyağ ve 1 yumurta ilave edip yoğurun.Ele fazla yapışmayan bir hamur olacak. Bu yüzden ikinci yumurta fazla büyük olmasın eğer büyükse yumurtayı kasede çırpın ve kaşık yardımıyla hamura ekleyin ve ele fazla yapışmayan bir hamur elde edin.
6.Üzerini steçleyip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
7.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp pudra şekerine bulayın.
8.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin ( pişerken hafif yaslanacak).
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika pişirin, üzerinde çatlaklar oluşacak.
9.Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz.
10.Soğumadan almayın fırından çıkınca hala yumuşak oluyorlar.

