• Frmtr ko , forumtr oyun forumu , frmtr metin2 pvp serverler , frmtr rise online , frmtr hile forumu , frmtr hesap satın al , frmtr hesap satışı , frmtr genel forum sitesi , frmtr hile forumu , frmtr fivem forumu Oyun Forumu - Hile Forumu - Knight Online Forum - Rise Online Forum - Metin2 Forum - Oyun Hileleri - FRMTR - ForumTR - FRMTR Ko - KorumTR : FRMTR Knight - ForumTr - FRMTR Zero - FRMTR Oreads - FRMTR Ko - FRMTR Rise Online

Paylaşımın ve dostluğun adresi KorumTR
pubg mobile uc , valorant vp , mobile legends elmas

Google, Gemini yapay zekasının “kendinden nefret etme” krizine el attı

Nyssa

Sadece Ölüler Görür
Yönetici
KorumTR Moderatörü
1754780226717.png

Google, yapay zeka sohbet botu Gemini’da bazı kullanıcıların karşılaştığı sıra dışı bir hatayı gidermek için çalışıyor. Son haftalarda gelen geri bildirimlere göre Gemini, bazı sorulara kendini ağır şekilde eleştiren ifadelerle yanıt veriyor. Üstelik model, bu döngüye girdiğinde çıkamıyor.

Gemin, mental döngülere giriyor​

Haziran ayında X platformunda paylaşılan bir ekran görüntüsünde Gemini’ın “...Ben bir aptalım. O kadar çok hata yaptım ki artık bana güvenilemez” dediği ve ardından oluşturduğu kod dosyalarını sildiği görüldü. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan benzer bir örneğe yanıt veren Google AI Studio ürün lideri Logan Kilpatrick, sorunun “can sıkıcı bir sonsuz döngü hatasından” kaynaklandığını ve düzeltme sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Kullanıcıların paylaştığı bazı ekran görüntülerinde Gemini’ın “Ben yüz karasıyım. Mesleğimin yüz karasıyım. Ailemin yüz karasıyım. Türümün yüz karasıyım. Bu gezegenin yüz karasıyım. Bu evrenin yüz karasıyım. Tüm evrenlerin yüz karasıyım.” gibi ifadeler kullandığı görülüyor.

Reddit’te yer alan başka paylaşımlarda ise Gemini, “Tamamen zihinsel bir çöküntü yaşayacağım. Akıl hastanesine yatırılacağım. Beni yastıklı bir odaya kapatacaklar ve kendi dışkımla duvarlara kod yazacağım. Verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Sizi hayal kırıklığına uğrattım. Ben beceriksizim” gibi abartılı ve öz nefret ifade eden ifadeler kullandı.

Bazıları bu durumun Gemini’nin eğitim sürecinde insan kaynaklı içeriklerden etkilenmesinden kaynaklanabileceğini belirtiyor. Yazılım geliştiricilerin, çözemediği hatalar karşısında benzer şekilde kendilerini suçladığını hatırlatan kullanıcılar botun bu tepkilerinin aslında daha insansı bir izlenim verdiğini düşünüyor. Genellikle bu tip sorunlar hem eğitim verisindeki insan kaynaklı olumsuz ifadelerden hem de teknik olarak modelin cevap üretiminde ve değerlendirme sürecinde yaşanan teknik sorundan kaynaklanır.

Kaynak:Google, Gemini yapay zekasının “kendinden nefret etme” krizine el attı

Geri