- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
Kusursuz Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
Kusursuz Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker(200 gram )
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml )
- 1 su bardağı süt (200 ml )
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un (200 g)
- 3 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 doku yemek kaşığı kakao
- 50 gram bitter çikolata (1 kaşık nutella ilave ettim arzuya bağlı)
- Çikolata rendesi
- Hindistan cevizi
- Şam fıstığı vs arzuya bağlı
Kusursuz Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Sıvı yağ ve süt ilave edilir çırpılır.
- Kuru malzemeler bir kapta elenir kek karışımına yavaş yavaş ilave edilir spatula yardımıyla iyice karıştırılır.
- Yağlanmış borcama kek karışımı dökülür birkaç kez tezgaha vurularak havası alınır önceden işitilmiş 170° fırında pişirilir.
- Sos.
- Çikolata hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır iyice karıştırılır bir taşım kaynatılır.
- Üçte biri ayrılır içine çikolata eklenir ve eritilir.
- Pişen kek fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletilir dilimlenir çatal ile delikler açılır çikolatasız sos dökülür yarım saat bekletilir daha sonra çikolatalı ayırdığımız sos karışımı dökülür iyice çekmesi beklenir.