- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 22
- Puanları
- 18
Tarif:
25 adet kabak çiçeği (benim kullandığım)
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 adet portakal
1 adet limon
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Öncelikle eğer kabak çiçekleri dış dikenli kısmı temizlenmemişse bıçakla onları alalım ve kabak çiçeği içinde bi küçük tomurcuk var onu çay kaşığı ile çıkartalım.
İç harcımız için ince kıyılmış soğanları zeytin yağda kavuralım.
Sonra üzerine yıkanmış pirinçi ilave edelim.
Üzerine baharat ve tuzları ekleyip güzelce karıştıralım. Hafif kavrulunca 1 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım suyu çekince soğumaya bırakalım.
Üzerine kıyılmış dereotu ekleyelim ve karıştıralım.
Elimize aldığımız kabak çiçeğini iki parmağınızın arasına alıp bi çay kaşığı ile harçtan koyalım uçları karşılıklı kapatalım.
Ve ağız kısmı tencerenin kenarına gelecek şekilde tencereye dizelim.
Üzerine portakal suyu ve limon suyu ilave edip dolmaları geçmeyecek kadarda şu ekleyip orta ateşte önce sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
15 dk kadar pişirip soğuktan sonra servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun
.
25 adet kabak çiçeği (benim kullandığım)
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 adet portakal
1 adet limon
1 tutam dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı dolma baharatı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Öncelikle eğer kabak çiçekleri dış dikenli kısmı temizlenmemişse bıçakla onları alalım ve kabak çiçeği içinde bi küçük tomurcuk var onu çay kaşığı ile çıkartalım.
İç harcımız için ince kıyılmış soğanları zeytin yağda kavuralım.
Sonra üzerine yıkanmış pirinçi ilave edelim.
Üzerine baharat ve tuzları ekleyip güzelce karıştıralım. Hafif kavrulunca 1 su bardağı kaynar su ekleyip pişmeye bırakalım suyu çekince soğumaya bırakalım.
Üzerine kıyılmış dereotu ekleyelim ve karıştıralım.
Elimize aldığımız kabak çiçeğini iki parmağınızın arasına alıp bi çay kaşığı ile harçtan koyalım uçları karşılıklı kapatalım.
Ve ağız kısmı tencerenin kenarına gelecek şekilde tencereye dizelim.
Üzerine portakal suyu ve limon suyu ilave edip dolmaları geçmeyecek kadarda şu ekleyip orta ateşte önce sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
15 dk kadar pişirip soğuktan sonra servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun
