Tarif:
300 gr mantar (küçük küp şeklinde doğranmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet domates (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 adet baget ekmeği
Yapılışı:
Uygun bir tavaya zeytinyağ ile soğanları pembeleşinceye dek kavuralım. Sac tavanız varsa kullanın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekledim soğanlar hemen yumuşasın diye. Soğanlarla pembeleşince mantarları ekleyip kavuralım.
Mantarların pişmeye yakın biberleri ve tereyağını ekleyin kavurmaya devam edelim. Mantarlar tamamen suyunu çektikten sonra domatesleri baharatları ve dilerse biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
Güzelce 1-2 dakika kavuralım.
Ben baget ekmek kullandım siz istediğiniz ekmeği kullanabilirsiniz. Ekmeğin arasına doldurup afiyet le yiyebilirsiniz.
Yanına ayran ile birlikte tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
300 gr mantar (küçük küp şeklinde doğranmış)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet domates (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 adet baget ekmeği
Yapılışı:
Uygun bir tavaya zeytinyağ ile soğanları pembeleşinceye dek kavuralım. Sac tavanız varsa kullanın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekledim soğanlar hemen yumuşasın diye. Soğanlarla pembeleşince mantarları ekleyip kavuralım.
Mantarların pişmeye yakın biberleri ve tereyağını ekleyin kavurmaya devam edelim. Mantarlar tamamen suyunu çektikten sonra domatesleri baharatları ve dilerse biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
Güzelce 1-2 dakika kavuralım.
Ben baget ekmek kullandım siz istediğiniz ekmeği kullanabilirsiniz. Ekmeğin arasına doldurup afiyet le yiyebilirsiniz.
Yanına ayran ile birlikte tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.