- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
1 adet hazır pandispanya
1 adet muz
Labneli krema için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri
Islatmak için;
Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Labneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Öncelikle kremamızı hazırlayalım tencereye süt, un, toz şeker ve yumurtayı alarak çırpalım.
2.Ardından ocağı açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
3.Kıvam alan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
4.Daha sonra üzerine değecek şekilde streç film ile kapatalım ve 15 dakika kadar bekletelim.
5.Ilıyan kremamızın üzerini açalım suyunu süzdüğümüz labne peynirini ilave ederek mikserle çırpalım.
6.Kekimizi ıslatmak için uygun bir kasede süt ve vanilyayı karıştıralım.
7.Hazır pandispanyanın alt katını servis tabağına alalım.
8.Üzerini hazırladığımız sütle ıslatalım.
9.Islattığımız kekin üzerine kremamızın yarısını alalım. Bir spatula yardımı yayalım.
10.Kestiğimiz muz dilimlerini kremanın üzerine yerleştirelim. Kekimizin ust kısmını kapatalım.
11.Kalan krema ile dışını kaplayalım.
12.Son olarak hindistan cevizi ile süslediğimiz labneli pastamız servise hazır. Afiyet olsun.
1 adet muz
Labneli krema için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri
Islatmak için;
Yarım su bardağı ılık süt (100 ml)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Labneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Öncelikle kremamızı hazırlayalım tencereye süt, un, toz şeker ve yumurtayı alarak çırpalım.
2.Ardından ocağı açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
3.Kıvam alan kremamızı ocaktan alalım ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım.
4.Daha sonra üzerine değecek şekilde streç film ile kapatalım ve 15 dakika kadar bekletelim.
5.Ilıyan kremamızın üzerini açalım suyunu süzdüğümüz labne peynirini ilave ederek mikserle çırpalım.
6.Kekimizi ıslatmak için uygun bir kasede süt ve vanilyayı karıştıralım.
7.Hazır pandispanyanın alt katını servis tabağına alalım.
8.Üzerini hazırladığımız sütle ıslatalım.
9.Islattığımız kekin üzerine kremamızın yarısını alalım. Bir spatula yardımı yayalım.
10.Kestiğimiz muz dilimlerini kremanın üzerine yerleştirelim. Kekimizin ust kısmını kapatalım.
11.Kalan krema ile dışını kaplayalım.
12.Son olarak hindistan cevizi ile süslediğimiz labneli pastamız servise hazır. Afiyet olsun.