- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
1 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı labne peyniri
Tuz
1/3 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu veya çekilmiş bayat ekmek
Zeytinyağ
Baby patates için:
Baby patates
Labne peynir ( 4 baby patates için 1 çay kaşığı kullandığım oran)
Sıvı yağ
Sarımsak
Kekik
Pul biber
Süt
Kaşar peyniri
Tuz
Labneli Tavuk Şinitzel Ve Baby Patates (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tavuk göğsününün her iki parçasını da önce, enine keserek, ikiye ayırın.
2.Pişirme kağıdının arasına aldığınız tavuk göğsünü tokmak veya uygun bir malzeme ile inceltin.
3.Yumurta, süt, labne ve tuzu, yayvan bir kaba alın ve karıştırın.
4.Tavuk göğüslerini, önce una ardından yumurtalı sosa, en son galeta ununa bulayın.
5.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
6.Her bir parçaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağ serpin ve fırına verin.
7.Kızaran tavukları ters düz edin ve 5-6 dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkarın.
8.Patates haşlanır ve süzülür.
9.Pişirme kağıdı serili tepsiye alınır, bir bardak yardımı ile ezilir.
10.Kaşar peynir rendelenir. Tüm sos malzemeleri karıştırılır.
11.Ezilen patateslere bolca sürülür.
12.180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı labne peyniri
Tuz
1/3 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu veya çekilmiş bayat ekmek
Zeytinyağ
Baby patates için:
Baby patates
Labne peynir ( 4 baby patates için 1 çay kaşığı kullandığım oran)
Sıvı yağ
Sarımsak
Kekik
Pul biber
Süt
Kaşar peyniri
Tuz
Labneli Tavuk Şinitzel Ve Baby Patates (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tavuk göğsününün her iki parçasını da önce, enine keserek, ikiye ayırın.
2.Pişirme kağıdının arasına aldığınız tavuk göğsünü tokmak veya uygun bir malzeme ile inceltin.
3.Yumurta, süt, labne ve tuzu, yayvan bir kaba alın ve karıştırın.
4.Tavuk göğüslerini, önce una ardından yumurtalı sosa, en son galeta ununa bulayın.
5.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın.
6.Her bir parçaya bir yemek kaşığı kadar zeytinyağ serpin ve fırına verin.
7.Kızaran tavukları ters düz edin ve 5-6 dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkarın.
8.Patates haşlanır ve süzülür.
9.Pişirme kağıdı serili tepsiye alınır, bir bardak yardımı ile ezilir.
10.Kaşar peynir rendelenir. Tüm sos malzemeleri karıştırılır.
11.Ezilen patateslere bolca sürülür.
12.180 derece fırında 30 dakika pişirilir.