- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
115 gram tereyağ (yumuşak)
1 su bardağından 1 parmak az şeker
2 tam yumurta
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/4 (çeyrek) su bardağı limon suyu +2 yemek kaşığı su
200 ml sıvı krema soğuk (%35 yağ oranı)
Limonlu Mousse (Dondurma Olarakta Tüketebilirsiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tereyağ ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
2.Ardından yumurtaları ekliyoruz mutlaka oda ısısında olmalı.
3.Yumurtaları teker teker ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
3.Limon suyu ve limon rendesini ekleyip 7,8 dakika pişiriyoruz.
4.Bu aşamada kesik bir görünüş alırsa piştikten sonra düzelecektir.
5.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp geniş bir kaseye alıp üzerini streç ile kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
6.1 saat sonunda soğuk kremayı çırpıp bu karışıma ekliyoruz ve hafif hafif karıştırıyoruz sönmesin.
7.Krema mutlaka %35 yağ oranında olmalı yoksa kabarmaz.
8.Cuplara alıp dolapta bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet şeker olsun
1 su bardağından 1 parmak az şeker
2 tam yumurta
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/4 (çeyrek) su bardağı limon suyu +2 yemek kaşığı su
200 ml sıvı krema soğuk (%35 yağ oranı)
Limonlu Mousse (Dondurma Olarakta Tüketebilirsiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Tereyağ ve şekeri mikser ile çırpıyoruz.
2.Ardından yumurtaları ekliyoruz mutlaka oda ısısında olmalı.
3.Yumurtaları teker teker ekleyip tamamen karıştırdıktan sonra diğer yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
3.Limon suyu ve limon rendesini ekleyip 7,8 dakika pişiriyoruz.
4.Bu aşamada kesik bir görünüş alırsa piştikten sonra düzelecektir.
5.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp geniş bir kaseye alıp üzerini streç ile kaplayıp dolapta dinlendiriyoruz.
6.1 saat sonunda soğuk kremayı çırpıp bu karışıma ekliyoruz ve hafif hafif karıştırıyoruz sönmesin.
7.Krema mutlaka %35 yağ oranında olmalı yoksa kabarmaz.
8.Cuplara alıp dolapta bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet şeker olsun