
Malzemeler:

3 adet yufka

1 bağ pazı (sapları ayrılıp doğranmış)

1 su bardağı lor peyniri

1 adet soğan (yemeklik doğranmış)

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için: 1 yumurta + 2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanı sıvı yağda kavur, pazı saplarını ekleyip 2-3 dk çevir. Ardından yapraklarını da ekleyip yumuşayana kadar pişir.

Ocağı kapatınca içine lor peyniri ve baharatları karıştır.

Yufkayı serip ortadan ikiye kes. Geniş kısmına iç harç koy, rulo yap, gül şekli ver.

Yağlı kağıt serili tepsiye diz. Üzerine yoğurt, yumurta ve yağ karışımını sür.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişir.

Pazının bu halini herkes bilmez ama tadan vazgeçemez!