- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 22
- Puanları
- 18
Tarif:
600 gram kuzu eti (mümkünse yağsız)
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Tuz (damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
Yapılışı:
İlk olarak erleri jülyen olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
Ardından çukur derin bir tavaya (varsa sac üzerine) alın.
İlk 5 dk suyunu salana kadar karıştırın.
Suyunu salan etlerin üzerine bir kapak örtüp suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişirin.
Suyunu çeken etlere yağ eklemesi yapın. (yağı birden eklemeyin kontrollü azar azar ilk etapta 1 fincan kadar. ).
1-2 dk yağda kavurduktan sonra üzerine kırmızı toz biberi ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
Bu aşamadan sonra azar azar etlere suyunu ekleyip ekmekleri de yağlamaya başlayın. (ihtiyaç duyarsanız azar azar yağ ekleyebilirsiniz).
Yağladığınız ekmeklere hazırladığınız etleri, sumaklı soğan salatası ve domates gibi yancıları ile servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu sevenlere tuzlu sade yoğurt, yoğurtsuz sevenlere il dürüm halinde servis edilebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
600 gram kuzu eti (mümkünse yağsız)
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Tuz (damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
Yapılışı:
İlk olarak erleri jülyen olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
Ardından çukur derin bir tavaya (varsa sac üzerine) alın.
İlk 5 dk suyunu salana kadar karıştırın.
Suyunu salan etlerin üzerine bir kapak örtüp suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişirin.
Suyunu çeken etlere yağ eklemesi yapın. (yağı birden eklemeyin kontrollü azar azar ilk etapta 1 fincan kadar. ).
1-2 dk yağda kavurduktan sonra üzerine kırmızı toz biberi ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
Bu aşamadan sonra azar azar etlere suyunu ekleyip ekmekleri de yağlamaya başlayın. (ihtiyaç duyarsanız azar azar yağ ekleyebilirsiniz).
Yağladığınız ekmeklere hazırladığınız etleri, sumaklı soğan salatası ve domates gibi yancıları ile servis edebilirsiniz.
Yoğurtlu sevenlere tuzlu sade yoğurt, yoğurtsuz sevenlere il dürüm halinde servis edilebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.