- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 22
- Puanları
- 18
Tarif:
2 tane kabak
1 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
1 çorba kaşığı dolusu tahin
Yarım limonun suyu
Çeyrek demet maydonoz
Tuz
2 çorba kaşığı lor
2 çorba kaşığı zeytinyağı kabakları pişirmek için
Üzeri için
Kavrulmuş susam 2 çorba kaşığı
Taze nane
Zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı soyup küp küp doğrayalım.
Tavaya kabaklarımızı koyup zeytinyağımızı ekleyip tuzumuzu da ekleyip tam 10 dakika ara ara karıştırarak hafif pempeleşsin kavuralım.
Sürenin sonunda kabağımızı rondoya koyalım.
Bütün malzemelerini ekleyip rondodan çekelim.
Servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kavrulmuş susam serpiştirip nane ekliyelim servise hazır.
2 tane kabak
1 çorba kaşığı dolusu süzme yoğurt
1 çorba kaşığı dolusu tahin
Yarım limonun suyu
Çeyrek demet maydonoz
Tuz
2 çorba kaşığı lor
2 çorba kaşığı zeytinyağı kabakları pişirmek için
Üzeri için
Kavrulmuş susam 2 çorba kaşığı
Taze nane
Zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı soyup küp küp doğrayalım.
Tavaya kabaklarımızı koyup zeytinyağımızı ekleyip tuzumuzu da ekleyip tam 10 dakika ara ara karıştırarak hafif pempeleşsin kavuralım.
Sürenin sonunda kabağımızı rondoya koyalım.
Bütün malzemelerini ekleyip rondodan çekelim.
Servis tabağına alalım.
Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Kavrulmuş susam serpiştirip nane ekliyelim servise hazır.