- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 515
- Tepkime puanı
- 24
- Puanları
- 18
Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 100 gram hindistan cevizi
- 1 kaşık margarin
Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırın tepsimize 1 kaşık margarini katı bir şekilde sürelim.
- Hindistan cevizimizi tepsinin her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- Bir tencereye muhallebi için un, nişasta ve şekeri kıyarak çırpma teliyle karıştıralım ve üzerine sütü ekleyerek tüm malzemeler eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadığı anda hızla karıştırmaya devam ederek ocaktan alalım.
- Vanilya ve tereyağını ilave ederek mikserle 1 dakika kadar daha çırpalım ve tepsimizin her yerine eşit bir şekilde dökelim. Bu aşamada bir spatula kullanabilirsiniz.
- Altındaki hindistan cevizine zarar vermeden yayalım ve 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Bir saatin sonunda krem santiyi hazırlayarak soğuyan muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
- Yarım saat daha buzdolabına kaldıralım.
- Krem santi donduktan sonra tepsiyi tam ortasından önce ikiye keselim.
- Her bir yarımı üç eşit parçaya daha keselim.
- Boyuna da kestikten sonra muhallebili bir spatula yardımıyla ucundan başlayarak saralım.
- Tepside kalan hindistan cevizini etrafına bulayalım.
- Başka bir tepsiye sıralayalım.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.