- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 22
- Puanları
- 18
Tarif:
4 adet kabak
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
İç harç için
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı labne peyniri
4 dal taze nane
3 dal taze soğan
6-7 dal maydanoz
6-7 dal dereotu
Yapılışı:
Kabaklar rendelenip suyu sıkılıp bir kaba alınır. Yumurta, un, kaşar peyniri rendesi, tuz ve baharat da eklenip karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kabak harcı serilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra sıcakken yağlı kağıt ile rulo yapılıp soğumaya bırakılır.
Kabaklar piştiği sırada iç harç hazırlanır. Labne, süzme yoğurt, ince koyulmuş yeşillikler konup karıştırılır.
Soğuyan kabakların rulosu açılıp iç harç üzerine yayılır. Tekrar rulo yapılıp dilimleyerek servis yapılır.
4 adet kabak
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
İç harç için
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı labne peyniri
4 dal taze nane
3 dal taze soğan
6-7 dal maydanoz
6-7 dal dereotu
Yapılışı:
Kabaklar rendelenip suyu sıkılıp bir kaba alınır. Yumurta, un, kaşar peyniri rendesi, tuz ve baharat da eklenip karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kabak harcı serilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra sıcakken yağlı kağıt ile rulo yapılıp soğumaya bırakılır.
Kabaklar piştiği sırada iç harç hazırlanır. Labne, süzme yoğurt, ince koyulmuş yeşillikler konup karıştırılır.
Soğuyan kabakların rulosu açılıp iç harç üzerine yayılır. Tekrar rulo yapılıp dilimleyerek servis yapılır.