- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 516
- Tepkime puanı
- 25
- Puanları
- 18
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Ocaktan aldıktan sonra;
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tahin
1. Süt,şeker,yumurta sarısı,un ve nişasta bir tencereye alınır güzelce karıştırılır ardından ocağa alınır.
2. Muhallebi göz göz olduktan bir iki dakika sonra ocaktan alınır.
3.Ardından tereyağ,vanilin ve tahin eklenir.
4.Kapların her yeri su ile ıslatılır ve muhallebi kaplara paylaştırılır.
5.Oda sıcaklığına gelince streçlenip buzdolabına kaldırılır.
6. 2 saat sonra dolaptan çıkarıp ters çeviriyoruz ve istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor denemenizi tavsiye ederim.
1 su bardağı tozşeker
1 yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Ocaktan aldıktan sonra;
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tahin
1. Süt,şeker,yumurta sarısı,un ve nişasta bir tencereye alınır güzelce karıştırılır ardından ocağa alınır.
2. Muhallebi göz göz olduktan bir iki dakika sonra ocaktan alınır.
3.Ardından tereyağ,vanilin ve tahin eklenir.
4.Kapların her yeri su ile ıslatılır ve muhallebi kaplara paylaştırılır.
5.Oda sıcaklığına gelince streçlenip buzdolabına kaldırılır.
6. 2 saat sonra dolaptan çıkarıp ters çeviriyoruz ve istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor denemenizi tavsiye ederim.