- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
Yarım litre süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker (140ml lik bardak)
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal renk vermek için (tercihe bağlı olarak)
Serinletici Lezzetiyle Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Limonu güzelce yıkayıp kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
2.Limon kabuklarına 1 tatlı kaşığı şeker koyup kaşığın sırtıyla iyice ezin.
3.Bu işlem kabugun aromasının daha çok açığa çıkmasını sağlıyor.
4.Tencereye vanilya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri koyun el çırpıcsı ile topraklar gidene kadar karıştırın.
4.Daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
5.Ocağın altı çok açık olmasın dibi tutabilir.
6.Kaynamaya başlayıp göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirin.
7.Vanilya ve limon suyunu ilave edin.
8.Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
9.Muhallebiyi kaselere pay edin.
10.Oda ısısında ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın.
11.Dolapta bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker (140ml lik bardak)
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı ucuyla zerdeçal renk vermek için (tercihe bağlı olarak)
Serinletici Lezzetiyle Limonlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Limonu güzelce yıkayıp kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
2.Limon kabuklarına 1 tatlı kaşığı şeker koyup kaşığın sırtıyla iyice ezin.
3.Bu işlem kabugun aromasının daha çok açığa çıkmasını sağlıyor.
4.Tencereye vanilya ve limon suyu hariç tüm malzemeleri koyun el çırpıcsı ile topraklar gidene kadar karıştırın.
4.Daha sonra ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
5.Ocağın altı çok açık olmasın dibi tutabilir.
6.Kaynamaya başlayıp göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirin.
7.Vanilya ve limon suyunu ilave edin.
8.Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
9.Muhallebiyi kaselere pay edin.
10.Oda ısısında ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın.
11.Dolapta bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.