- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 513
- Tepkime puanı
- 17
- Puanları
- 18
5 adet patlıcanı alacalı soyup parmak şeklinde doğra.
Tuzlu suda beklet, daha sonra yıkayıp süzdükten sonra iyice kurula ve yağda hafif olacak şekilde kızart.
Aynı şekilde bir 5 adet kıl biberlerini de kızart bi kenara al.
Ardından uygun bi tencerede bir adet soğanı çok az kavur. Üzerine 300 grm kadar kıymayı ekleyip kavurmaya devam et.
Kıyma iyice kavrulduktan sonra 1 adet büyük domatesi küpler halinde doğrayıp ilave et.
1 yemek kaşığı domates salçası, biraz pul biber, karabiber, çok az kimyon ve tuz ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişir.
Kizartılan patlıcanları uygun bi tencereye diz. Üzerine kıymalı harcı dök ve kızarmış olan biberleri diz.
Birazcık şu ilavesiyle servise hazır afiyet olsun.
Tuzlu suda beklet, daha sonra yıkayıp süzdükten sonra iyice kurula ve yağda hafif olacak şekilde kızart.
Aynı şekilde bir 5 adet kıl biberlerini de kızart bi kenara al.
Ardından uygun bi tencerede bir adet soğanı çok az kavur. Üzerine 300 grm kadar kıymayı ekleyip kavurmaya devam et.
Kıyma iyice kavrulduktan sonra 1 adet büyük domatesi küpler halinde doğrayıp ilave et.
1 yemek kaşığı domates salçası, biraz pul biber, karabiber, çok az kimyon ve tuz ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişir.
Kizartılan patlıcanları uygun bi tencereye diz. Üzerine kıymalı harcı dök ve kızarmış olan biberleri diz.
Birazcık şu ilavesiyle servise hazır afiyet olsun.