- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
1kg dana bonfile
350 gram mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
Yarım paket krema
1 yemek kaşığı un
2 dal biberiye
2 dal kekik
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı limon kabuğu
Tuz
Karabiber
Ünlü Restoran Tarifi Sebze Soslusu Bonfile Nasıl Yapılır?
1.Etin kalıp gibi kalıp içi sulu pembiş olması profesyonelliktir bunun için eti tuz ve karabiber karışımıyla ovup kızgın tavada yüksek ateşte arkalı önlü mühürlüyoruz suyu ve lezzetini hapsediyoruzetler oda ısısında olmalı dolaptan çıktığı gibi sıcak tavayla buluşursa et sıkılaşır sertleşir arka ön kızaran etleri düdüklü tencereye alıyoruz.
2.Üzerine etlerin yarısına kadar su dörde böldüğümüz soğan sarımsak havuçları ve biberiye kekik ve limon kabuğunu atıyoruz düdüklüde 40 dk pişmeye bırakıyoruz (benim 1 saatte pişti opsiyonel etin içi yumuşak olana kadar).
3.Ardından pişen etleri kenarı alıyoruz düdüklüde sebzeler ve suyu kalıyor bunu blenderdan geçiyoruz.
4.Başka bir tavada mantarları yağ eklemeden kavuruyoruz suyunu salıp çekince mantarların üzerine sebze suyumuzu kremamızı unumuzu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
5.Suyun miktarına göre un değişir max 2 yemek kaşığı un ekleyin sıvı kıvamlı sos soğudukça sertleşiyor.
6.Servis ederken bonfilemiz üzerine sosumuz ile sunumlayabilirsiniz.
350 gram mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
Yarım paket krema
1 yemek kaşığı un
2 dal biberiye
2 dal kekik
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı limon kabuğu
Tuz
Karabiber
Ünlü Restoran Tarifi Sebze Soslusu Bonfile Nasıl Yapılır?
1.Etin kalıp gibi kalıp içi sulu pembiş olması profesyonelliktir bunun için eti tuz ve karabiber karışımıyla ovup kızgın tavada yüksek ateşte arkalı önlü mühürlüyoruz suyu ve lezzetini hapsediyoruzetler oda ısısında olmalı dolaptan çıktığı gibi sıcak tavayla buluşursa et sıkılaşır sertleşir arka ön kızaran etleri düdüklü tencereye alıyoruz.
2.Üzerine etlerin yarısına kadar su dörde böldüğümüz soğan sarımsak havuçları ve biberiye kekik ve limon kabuğunu atıyoruz düdüklüde 40 dk pişmeye bırakıyoruz (benim 1 saatte pişti opsiyonel etin içi yumuşak olana kadar).
3.Ardından pişen etleri kenarı alıyoruz düdüklüde sebzeler ve suyu kalıyor bunu blenderdan geçiyoruz.
4.Başka bir tavada mantarları yağ eklemeden kavuruyoruz suyunu salıp çekince mantarların üzerine sebze suyumuzu kremamızı unumuzu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
5.Suyun miktarına göre un değişir max 2 yemek kaşığı un ekleyin sıvı kıvamlı sos soğudukça sertleşiyor.
6.Servis ederken bonfilemiz üzerine sosumuz ile sunumlayabilirsiniz.