- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 514
- Tepkime puanı
- 23
- Puanları
- 18
Yumuşak Quark Damlalı Ve Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta (m)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta 1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için;
Karışık meyve (ahududu yabanmersini ve böğürtlen)
250 gram quark (%40 yağlı süzme yoğurt veya labne / krem peynir kullanabilirsiniz )
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Yumuşak Quark Damlalı Ve Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar 3-5 dk çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
2.Ardından un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek hafif düşük ayarda karıştırın. Kek kalıbını baya borcamı yağlayıp, kek hamurunu eşit şekilde kalıba döküp üzerine karışık meyveleri serpiştiriyoruz.
4.Quark, şeker ve yumurtayı pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıp, kekin üzerine kaşık yardımıyla aralıklı dökün.
5.Isıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede yaklaşık 40 dk pişirin. Kürdan testi yapıp ılıyınca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
3 adet yumurta (m)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta 1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için;
Karışık meyve (ahududu yabanmersini ve böğürtlen)
250 gram quark (%40 yağlı süzme yoğurt veya labne / krem peynir kullanabilirsiniz )
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Yumuşak Quark Damlalı Ve Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
1.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar 3-5 dk çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
2.Ardından un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyerek hafif düşük ayarda karıştırın. Kek kalıbını baya borcamı yağlayıp, kek hamurunu eşit şekilde kalıba döküp üzerine karışık meyveleri serpiştiriyoruz.
4.Quark, şeker ve yumurtayı pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıp, kekin üzerine kaşık yardımıyla aralıklı dökün.
5.Isıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede yaklaşık 40 dk pişirin. Kürdan testi yapıp ılıyınca servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.