- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 513
- Tepkime puanı
- 17
- Puanları
- 18
Yani hem detoks, hem lezzet, hem de renk şöleni!
---
Malzemeler:
1 demet semizotu
1/2 demet ıspanak (tercihen bebek ıspanak)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
---
*
Yapılışı:
1. Soğanı yemeklik doğra, zeytinyağında pembeleştir

2. Ardından sarımsağı ekle, 1 dk daha kavur
3. Ispanakları iri doğrayıp tavaya al, sönene kadar çevir
4. Ardından ayıklanmış, doğranmış semizotunu ekle, 3-4 dakika daha kavur
5. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekle, karıştır
6. Ilık ya da soğuk şekilde servis et, yanında yoğurtla şahane gider
---
İpucu:
İstersen içine birkaç tane haşlanmış nohut da eklersen hem protein artar hem de dokusu güzelleşir

---

1 demet semizotu

1/2 demet ıspanak (tercihen bebek ıspanak)

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak (ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz, karabiber

---


1. Soğanı yemeklik doğra, zeytinyağında pembeleştir


2. Ardından sarımsağı ekle, 1 dk daha kavur

3. Ispanakları iri doğrayıp tavaya al, sönene kadar çevir

4. Ardından ayıklanmış, doğranmış semizotunu ekle, 3-4 dakika daha kavur

5. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekle, karıştır

6. Ilık ya da soğuk şekilde servis et, yanında yoğurtla şahane gider

---

İstersen içine birkaç tane haşlanmış nohut da eklersen hem protein artar hem de dokusu güzelleşir

