- Katılım
- 11 Ağu 2025
- Mesajlar
- 513
- Tepkime puanı
- 17
- Puanları
- 18
DENİZ DALGASI TATLISI
Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı (yumuşak)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
1 küçük pkt kabartma tozu veya karbonat
1,5 çay bardağı un
.
Şerbet;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
.
.
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet pişirilip soğumaya bırakılır.
Hamur için ; yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler alınıp karıştırılır. Un eklenip iyice yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parça alınıp yuvarlanır ve çay bardağının kenarı ile dalga şekli verelir..
Fırın tepsisine dizilip 180 ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Tepsiyi hafif yağlayabilirsiniz yapışma olmasın
Tatlı çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbetin dökülüp üzerine bir tepsi kapatalır ve öyle çekene kadar 1-2 saat dinlendirilir.
Sonrasında kapalı fırın içinde muhafaza edebilirsiniz. Zaten fazla kalmaz biter
AFİYET OLSUN .


Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı (yumuşak)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
1 küçük pkt kabartma tozu veya karbonat
1,5 çay bardağı un
.
Şerbet;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
.
.
Hazırlanışı
Öncelikle şerbet pişirilip soğumaya bırakılır.
Hamur için ; yoğurma kabına un hariç tüm malzemeler alınıp karıştırılır. Un eklenip iyice yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parça alınıp yuvarlanır ve çay bardağının kenarı ile dalga şekli verelir..
Fırın tepsisine dizilip 180 ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Tepsiyi hafif yağlayabilirsiniz yapışma olmasın

Sonrasında kapalı fırın içinde muhafaza edebilirsiniz. Zaten fazla kalmaz biter

AFİYET OLSUN .